tisdag 13 mars 2018

En av de sista - Annah Nozlin

Titel: En av de sista 
Författare:
Annah Nozlin
Språk:
Svenska
Serie:
Ekens dotter #1
Antal sidor:
285
Utgiven:
November 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Adlibris:
Kel växer upp i en skör fredstid i en värld som styrs av kungar. Hon upptäcker att hon kan känna träden och att hon har en känsla för skogen som hennes bror saknar.
Vid Irvs fästning är det av tradition bara pojkar som lärs upp, men Kel får ändå lära sig svärdskonst och om örters helande verkan.

Hennes mors fiender, männen i de gula kapporna, letar efter henne och kommer dödligt nära. Livet är hårt för en ensam flicka bland bara män, men hon har vänner och hittar också kärleken.

Kommentarer:
En av de sista är första boken i Ekens dotter och jag fastande fort för språket som var så målande och jag älskade världen med alla alver, slott, prinsar och prinsessor! Miljöbeskrivningarna var otroligt bra och det gjorde att  det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Dessutom var det så intressant att få lära sig om trädälvorna och deras förmågor och kultur.

Vi får följa huvudkaraktären Kel från att hon är 10 år för att sedan bli tonåring och det var intressant att få följa hennes karaktärsutveckling från barn till tonåring och när Kel gick igenom puberteten så tog författaren upp allt som hör till det och det var något som jag uppskattade för det inte är ofta som man får läsa om det i fantasy böcker.
Tempot gick lite upp och ner men eftersom boken var så full av detaljer och beskrivningar gjorde ingenting att det inte var spänning hela tiden och sedan var det vissa stunder som det blev mycket spännande och handlingen tog lite oväntade vändningar så jag ville hela tiden veta vad som skulle hända!

En av de sista bjöd på en stämningsfull och magisk läsning och jag  ser verkligen fram emot att få läsa mer av Annah Nozlin!

Betyg 7,5/10

Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blundar och ber - Alex Ahndoril

Titel: Jag blundar och ber  Författare: Alex Ahndoril Språk: Svenska Serie: Nyckelserien #2 Antal sidor: 264 Utgiven: April 2024 Finns...